ОН-ЛАЙН НАВЧАННЯ ЩОДО ПОРЯДКУ ВІДПУСКУ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ З АПТЕЧНИХ ЗАКЛАДІВ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ЇХ ПОРУШЕННЯ

Карантин – це не причина припиняти навчальний процес спеціалістів, обмежуватись у спілкуванні, особливо це стосується фахівців, що працюють у віддалених від обласного центру районах.

Тернопільське обласне виробничо-торгове аптечне об’єднання  організовує та проводить он-лайн  навчання для своїх працівників, використовуючи платформу Zoom.

Так, 21.12.2020 року відбулося навчання за участю 25 фармацевтів та провізорів Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання  на тему «Порядок відпуску лікарських засобів з аптечних закладів та відповідальність за їх порушення».

Відповідно до Національного плану дій боротьби зі стійкістю до протимікробних препаратів (антибіотиків) та рекомендацій Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками  в Тернопільській області, особливий акцент був зроблений  на боротьбу із самолікуванням антибіотиками та їх безконтрольний відпуск. Звісно, усі ці заходи нам вкрай потрібні, щоб ліки, які свого часу стали для людства спасінням, через безвідповідальне ставлення більшості врешті не нашкодили. Тим паче, що за даними ВООЗ, швидке підвищення стійкості мікроорганізмів до антибіотиків загрожує підірвати основи охорони здоров’я, вироблені медичною наукою упродовж останніх 50 років.