Всесвітній день вишиванки єднає українців

       Цьогоріч День вишиванки Україна  відзначатиме в п’ятнадцяте – поки ще неофіційне свято, яке   покликане  сприянню єдності і культурного відродження всього українського народу. Основною метою є  збереження національних цінностей, споконвічних народних традицій створення та носіння етнічного вишитого українського одягу,  їхня активна популяризація.

      В 2021 році День вишиванки припадає на 20 травня – незмінно щорічно в третій четвер травня.

     Свято є самобутнім і самодостатнім, й запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку – одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи навчання. Разом із тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди усміхнені та в піднесеному настрої, адже в стародавньому одязі закодовано й історію країни, і багато символів сили, добробуту, краси, оберегів.     

     Колектив Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання, наслідуючи українські традиції, розквітло барвистими вишиваночками; що підкреслює власну самоідентифікацію,  унікальність, приналежність до свого роду;  із глибокою усвідомленістю  проявляє національну  ідентичність та  генетичну  пам’ять поколінь. 

       Вишиванка – це рідний орнамент, і код,  і цілий спадок, і майбуття української нації!