Вакциновані – значить захищені!

     Постійна боротьба проти вірусів, бактерій, інфекцій та інших захворювань вимагає в нашої імунної системи багато зусиль. За допомогою щеплення ми приходимо їй на допомогу та робимо внесок у здоров’я світу.

     За ініціативи генерального директора Тернопільського ОВТ аптечного об’єднання Наталії Василівни Марків, “03” грудня учасниками акції “ВАКЦИНОВАНІ – ЗНАЧИТЬ ЗАХИЩЕНІ” стали працівники адмінапарату та аптечних закладів ТОВТАО. Щеплення від правця та  дифтерії, а за бажанням і грипу, здійснювали медики КНП Центру первинної медико-санітарної допомоги м. Тернопіль Качунь Наталія Теодозіївна, сімейний лікар (амбулаторія №1), та Боднійчук Ольга, медсестра.

Чому робити щеплення важливо?

Все просто: вакцинація потрібна, тому що може врятувати Ваше життя.  Щеплення здатне повністю захистити від інфекційного захворювання або значно покращити його перебіг.

Чи можна знищити інфекції, які вбили сотні тисяч людей за допомогою щеплення?

Так, за умови досягнення високого рівня вакцинації. Тоді можна викорінити окремі збудники спочатку локально, а потім й у всьому світі. Але нещодавні спалахи захворювання показують, що рівень вакцинації є занадто низьким для досягнення цієї мети.

Наскільки небезпечними є вакцини?

Ризик ускладнень після щеплення набагато нижчий, ніж ризик захворювання.

Як і будь-який лікарський препарат, вакцини можуть викликати реакції. Серйозні реакції на вакцини вкрай рідкісні. Побічні ефекти, такі як болісні відчуття і припухлість у місці ін’єкції або невелике підвищення температури – це звичайне явище. І воно доводить, що вакцина працює і організм формує імунітет. За даними Федерального агентства міністерства охорони здоров’я США (CDC), вакцинація на 99% запобігає захворюванню.


“Підтримуємо кампанію “Вакцинований – значить захищений”, і власним прикладом закликаємо кожного дорослого прийти, зробити щеплення та спростувати побоювання людей щодо якості вакцин, які надаються безкоштовно”, – підсумовує генеральний директор Наталія Василівна Марків.